polhist logo

A műhely tagjai

E-mail Nyomtatás PDF

Munkatársak

Antal Attila (1985) jogász, közpolitikai szakértő, tanársegéd az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében. A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelyének koordinátora. Kutatási területei: ideológiák, populizmus, jog és politika, alkotmányosság, demokráciaelméletek, ökológiai politika, környezetpolitika.

Saját honlap
Saját oldal az academia.edu kutatói portálon
Közleményjegyzék: Magyar Tudományos Művek Tára

Kiss Viktor (1976) politológus, ideológiakutató.  Az ELTE BTK-n politikaelmélet, a Szegedi Egyetemen kommunikáció szakos bölcsész diplomát szerzett, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen védte meg PhD disszertációját. 2014 óta az MTA köztestületi tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója. Jelenleg a Politikatörténeti Intézet kutatója. Többek közt a Marx&Ideológia című könyv szerzője. Kutatási területe: ideológia, poszt-marxizmus, globalizáció, fogyatékospolitika.

Saját honlap
Közleményjegyzék: Magyar Tudományos Művek Tára


Tagok

Bagi Zsolt (1975) filozófiatörténész, esztéta, egyetemi adjunktus a PTE BTK Filozófia és Művészetelmélet Intézetében. A Kerényi Károly Szakkollégium vezető tanára. Kutatási területei: 17. századi racionalizmus, kortárs francia filozófia, irodalomtudomány és filozófia, Nádas Péter és Mészöly Miklós írói munkássága: a leírás mint irodalmi forma, művészet és emancipáció.

Binder Mátyás (1981) történész, kulturális antropológus, tanár, doktorandusz az ELTE BTK Történettudományi Intézetében. A Palánta Általános Iskola tanára, valamint a Piliscsabai Tanoda szakmai vezetője. Kutatási területei: roma identitáspolitikák, romák a magyarországi történettudományban, roma reprezentáció a közoktatásban, szegénység és etnicitás.

Böcskei Balázs (1983) politológus, politikai elemző. Az ELTE TáTK Politikai és Nemzetközi Tanulmányok Intézete oktatója, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa, az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetének doktorandusza. Kutatási területei: kortárs baloldal és szociáldemokrácia, a reflexív modernitás politikaelmélete, a politika posztmodern állapota, magyar „illiberalizmus”.

Csigó Péter (1974) szociológus, az Óbudai Egyetem oktatója. Kutatási területei: a demokratikus politikai rendszerek működése a késő modernitás korában, a kollektív spekuláció jelensége, a társadalom mediatizációja, a kritikai politikaelméletek új irányai.

Misetics Bálint (1987) Oxfordban diplomázott összehasonlító társadalompolitika szakon, jelenleg az ELTE TáTK szociálpolitika doktori programjának doktorandusza. Aktivistaként tíz éve foglalkozik hajléktalansággal és lakáspolitikával, A Város Mindenkié csoport alapító tagja. A pénzbeli ellátások új zuglói rendszerét megalapozó szakmai koncepció és a kerület lakáspolitikai stratégiájának egyik szerzője. Társadalompolitikai kérdéseken kívül jelenleg elsősorban a polgári engedetlenség témájának kutatója.

Patakfalvi-Czirják Ágnes (1985) antropológus, kultúrakutató. Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézetének tudományos segédmunkatársa, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi Doktori Programjának doktorandusza, a Zenei Hálózatok Egyesület alelnöke, tagja a Terra Recognita Alapítványnak. Kutatási területei: populáris kultúra és ifjúsági (szub)kultúrák, nacionalizmuselméletek, hétköznapi nacionalizmus.

Scheiring Gábor (1981) szociológus, közgazdász. Tanulmányait a CEU-n, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte, jelenlegi a Cambridge Egyetem kutató munkatársa és a Megújuló Magyarországért Alapítvány elnöke. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő, több alternatív költségvetési javaslat kidolgozója. Tudományos érdeklődési köre a politikai gazdaságtan, a politikai szociológia és a politikai antropológia.

Sebők Miklós (1979) közgazdász, politológus. Az MTA TK Politikatudományi Intézetének tudományos munkatársa. Kutatási területei: politikai intézmények, összehasonlító politikatudomány, politikai gazdaságtan.

Takács Erzsébet (1974) szociológus, történész, egyetemi adjunktus az ELTE TáTK Elmélettörténet Tanszékén. Kutatási területei: szociológiatörténet és -elmélet, késő modernitás, autonómia és hatalom, identitás. A TEM-en belüli kutatási témái: szolidaritás, társadalmi igazságosság, kollektív cselekvés.

Vastagh Zoltán (1981) szociológus, társadalomstatisztikus. A Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia Doktori Iskolájának doktorjelöltje, az MTA TK Gyerekesély-kutató Csoportjának tudományos segédmunkatársa. Kutatási területei: szegénység, gyermekszegénység, társadalmi struktúra, fogyasztási szokások, életstílus.


Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 13:19  

Társadalomelmélet