polhist logo
Események Nyomtat help
Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap
Categories
Kategória szerint
Search
Keresés

Kulturális Örökség Napjai

szombat, 15. szeptember 2012, 10:00 - 18:00
Találatok : 4888


Idén is csatlakoztunk a Kulturális Örökségek Napjai rendezvénysorozathoz, melynek keretében megnyitjuk épületünket a nagyközönség előtt.


A volt Kúria épületét és annak történetét bemutató sétán a látogatók megismerkedhetnek a korábban ítélethirdetésre használt díszes Tanácsteremmel, a gyönyörűen felújított Könyvtárral, a gazdag gyűjteményéből ízelítőt adó Levéltárral és az interaktív bemutatót tartó Restauráló műhellyel.


Épületünk akadálymentes, szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 15-én, szombaton 10-18 óráig!

 

Szombaton az épület csak vezetéssel, a meghirdetett séták keretében látogatható! Az utolsó vezetés 18 órakor indul. Vasárnap zárva tartunk.


 

Szombaton szervezett, kb. egyórás séták indulnak az alábbi időpontokban: 10, 12, 14, 16 és 18 órakor.

A 18 órás vezetés nem járja be a teljes épületet, hanem csak az I. emeleti kiállításra koncentrál. Erről bővebben pár sorral lejjebb olvashat.


Útvonal:


- rövid tájékoztató a földszinten az épület történetéről,
- a harmadik emeleti díszes Tanácsterem megtekintése, amely a két világháború között (amikor az épületben a Magyar Kúria működött) bírósági ítélkezés helyszíneként szolgált,
- a második emeleti Könyvtár korhű megoldásokkal gyönyörűen felújított termeinek megtekintése, majd néhány érdekes gyűjteményének ismertetése,
- az első emeleti Levéltár izgalmas, egyedi dokumentumokban bővelkedő bemutatója,
- végül a földszinti Restauráló műhely munkatársainak interaktív bemutatója, ahol a látogatók bepillanthatnak a könyvkötészeti és állagmegóvó munkálatok egyes fázisaiba.


Kádár János születésének 100. évfordulója alkalmából a rendezvény ideje alatt (az I. emeleti 120-as teremben) megtekinthetők Kádár János egyes lakberendezési tárgyai (konyha, íróasztal, stb.) és az ezekről eredeti környezetükben készült fényképek. Az I. emeleti konferenciateremben a séták után Kádár János házáról szóló videóvetítés várja a pihenni vágyókat.Bővebb információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 301-49-26
A Kulturális Örökség Napjairól: www.oroksegnapok.hu
Helyszín: 1054 Budapest, Alkotmány u. 2.


Vissza