Két évforduló, remények és kétségek
A Szociális Demokráciáért Alapítvány és a Politikatörténeti Alapítvány konferenciája 2024. május 14-én, kedden 14 órától Magyarország NATO-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából.
Kávéház és munkásmozgalom Józsefvárosban
A budapesti kávéház polgári világ – vagy mégsem? Józsefvárosi történetek a 20. század első évtizedeiből. Budapest-történeti sorozatunk újabb írását olvassa el a Mércés blogunkon!
Röplapokat gyűjtünk – az önkormányzati és az EP-választásról is!
Június 9-én ismét választások lesznek. Kérjük, hogy a röplapokat, szóróanyagokat, újságokat stb. ne a szelektív papírgyűjtőkbe dobják, hanem juttassák el hozzánk, a választási gyűjteményünkbe!...
Kérdések és válaszok Budapestről
A Napvilág Kiadó népszerű sorozatának újabb kötete a 150 éves főváros életéből villant fel érdekes történeteket, folyamatokat, a nagyvárosi fejlődéssel járó kihívásokat és arra adott régi-új válaszokat.
Válságok a 20. században
Főbb témák: Válság: demokratizálás, egyenlőtlenségek, olajárrobbanás, kivételes jogrend – Burgenland100 – Budapest150 – Wilson. És már online is olvasható, kattintson!
A munkásosztály története – podcast!
2024. április 19-én a Klubrádióban Piróth Attila és Klopfer Judit beszélgetett arról, hogyan néz ki a történelem alulnézetben, évfordulós rövidhírek formájában. Hallgassa meg az adást!
eu zaszlo