polhist logo
Események Nyomtat help
Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap
Categories
Kategória szerint
Search
Keresés

Pablo Larraín: NO

szerda, 2. április 2014, 17:30 - 20:30
Találatok : 3309


2014. április 2-án, szerdán "LÁZADÁS" nevet viselő filmklubunkat az előzetesen kiadott programtól eltérően folytattuk: az április 6-i választások előtt az eredetileg utolsónak szánt "No" című filmet vetítettük le a forgalmazóknak köszönhetően, akik rendelkezésünkre bocsátották az alkotást.


"Amíg mi itthon a rendszerváltás előtti puha kádári időket éltük, Chilében szépen, csendben megdöntötték Pinochet közel 17 éves "demokráciáját". A NO arról szól, hogyan lett a semmiből nyertes egy elkeseredett próbálkozás."


11. vetítés - 2014. április 2. (szerda) 17.30


Pablo Larraín: NO

(színes, feliratos, chilei-francia-amerikai filmdráma, 118 perc, 2012)


A vetítést beszélgetés követte.

Vendégünk: DONÁTH PÉTER aktivista volt,

a film magyarországi forgalmazója, a Magyarhangya képviseletében


Az Anno Filmklub – Lázadás évadáról bővebben:
a teljes program

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt bármilyen korosztályból!

A filmklub programjai ingyenesen látogathatók!


A film ajánlója:

Az országot egy 15 éve berendezkedett diktátor tartja a markában. Emberei ott vannak mindenhol, ahol döntés születik, a kormányzó rezsim uralja a hatalmi ágak intézményeit és az összes médiát. Új alkotmányt fogadtak el, amellyel bebetonozták saját hatalmukat. Politizálni veszélyes, az ellenzéket üldözik, figyelik, lehallgatják. Az országból menekülnek a fiatalok. Nemzetközi nyomásra népszavazást írnak ki, és az országos választási bizottság naponta 15 percet engedélyez az ellenzék számára, hogy a közmédiában kampányoljon. Mi legyen az ellenzék stratégiája? Hogyan lehet a szűk kereteket a leghatékonyabban kihasználni, miként mozgósítani a politikába belefásult elnyomott néptömegeket? A kampány kreatív igazgatójának a fiatal Renét (Gael Garcia Bernal) kérik fel, akinek az ezerhangú ellenzék szerteágazó üzenet kavalkádjából egy hatásos, mozgósító erejű, egyszerű, ám győztes üzenetet kell faragnia.

"Amíg mi itthon a rendszerváltás előtti puha kádári időket éltük, Chilében szépen, csendben megdöntötték Pinochet közel 17 éves "demokráciáját". A NO arról szól, hogyan lett a semmiből nyertes egy elkeseredett próbálkozás."


További információk a filmről a port.hu portálon.


Olvasnivaló:

PORT.hu, 2013. február 20.: Chile a chileieké

Filmtekercs, 2013. március 14.: Diktatúra: igen vagy nem?

Index, 2013. március 26.: A kóla győzi le a diktatúrát

Prizma, 2013. március 1.: Az igenlő tagadás ígéreteHelyszín : Politikatörténeti Intézet, I. emeleti konferenciaterem (1054 Bp., Alkotmány u. 2.)

Vissza